Omet navegació

Història

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "INSTITUT POMPEU FABRA MARTORELL, 5O ANYS. ALBUM DE MEMÒRIES, escrit pel professor Andrés Martínez a la Biblioteca de Martorell el proper 24 d'octubre de 2018 a les 19:00h.

El nostre institut va celebrar el seu 50 aniversari l'any 2018.

Fotos de la celebració del nostre 50 aniversari

Podeu trobar en aquesta web en format pdf el llibre "Institut Pompeu Fabra Martorell, 50 anys. Album de memòries" del professor Andrés Martínez.

“La mirada d’Ulisses” del Pompeu: Les primeres imatges conservades d l’Institut Pompeu Fabra són una pel·lícula feta pels alumnes de 4t. A i en part de 4t B l’any 1970. Era un exercici de classe, guiat per la professora Helena Lumbreras. El guió i tots els preparatius eren dels alumnes. Agraïm als exalumnes del centre (alguns ja jubilats) que ens posessin sobre la pista d’aquest document visual de la història del nostre centre, però molt especialment a Joana Llordella i Francesc Puertas, que després de restaurar-la, posar-hi subtítols i digitalitzar-la ens la han ofert com a homenatge als 50 anys de vida del Pompeu. A tots aquells alumnes de les primeres promocions: Gràcies, moltíssimes gràcies.

El nostre primer director fou el Dr. Ernesto Carratalá (1918-2015). L'any 2008 va presentar el llibre “Memorias de un piojo republicano”. El llibre és la seva autobiografia, on relata les experiències viscudes durant la guerra civil, durant la qual va caure ferit, agafat presoner i condemnat a pena de mort, tot i que finalment va ser indultat. Després de estar set anys a la presó, va realitzar el doctorat a la Universitat de Barcelona, on va ser professor fins 1986. Ha estat professor durant més de 40 anys a tres continents.

història de l'IES

El Dr. Ernesto Carratalá, primer director de la nostra escola (assegut a l'esquerra), el Dr. Miquel Vives, exdirector del centre jubilat (assegut a la dreta) i la Sra. Montserrat Tendero, exdirectora (asseguda al centre de la taula), en una xerrada col.loqui celebrada a la Biblioteca del centre.

Vitrall del 50 aniversari situat a l'entrada del centre realitzada per professors i alumnes del 4t ESO.

50è Aniversari de l'Institut Pompeu Fabra

pompeu 50 anys